International Dentist | Centri convenzionati per le tue cure dentali International Dentist | ORTODONTIKA
it-ITro-ROsq-ALru-RU
it-ITro-ROsq-ALru-RU

International Dentist | ORTODONTIKA

ORTODONTIKA

Ortodontika është trajtimi i maloklameve të dhëmbëve dhe pozicioni i dhëmbëve dhe merret me krijimin, zhvillimin dhe korrigjimin e pozicionit të dhëmbëve:
Ortho (drejt) dhe Dontia (dhëmbë).

Mund të ndahet në 4 lloje:

1

ORTODONIKA INTERCEPTIVE

Ndjek dhe korrigjon malokluzionet skeletore dhe dentare para se të përfundojë proteza (para 12 vjetësh).

2

ORTODONIKA E FIKUAR

Korrigjon maloklucionet dentare (jo kirurgjikale) në protezimin përfundimtar duke përdorur pajisje të formës fikse të llojeve të ndryshme.

3

ORTODONIKA PARA-PROSTETIKE

Ndërhyn për të rirregulluar dhëmbët e mbetur para aplikimit të protezave fikse në dhëmbë natyralë ose në implantet.

4

ORTODONIKA kirurgjike

Zakonisht aplikohet para operacioneve maksilofaciale për të kompensuar malokluzionet ose për të nxjerrë dhëmbët e mbetur në kockë.

Dorika Srl - Via di Gherbiana, 8 - 12048 Mondovì (CN) - P.IVA 03705410045 - REA CN-310812 - dorikasrl.pec@legalmail.it